xxx
Voor informatie, neem contact op met Marlon​ Pijpelink,
Directeur WarmCO2

T: 0115 647551 
E: m.pijpelink@warmco.nl

Verdere uitbreiding WarmCO2

WarmCO2 optimaliseert duurzame energie door uitbreiding 4Evergreen

De uitbreiding van 4Evergreen met 27 hectare kas voor de teelt van paprika’s wordt door WarmCO2 ondersteund door het plaatsen van een nieuwe restwarmte en CO2 afnemerstation in 2018 zodat ook deze kassen kunnen worden voorzien van duurzame restwarmte en CO2 die wordt onttrokken van meststoffenfabrikant Yara.

De aansluitingen op het kavel zijn tijdens de aanleg van het duurzame warmte- en CO2-net al voorzien, hierdoor zijn de werkzaamheden buiten het bouwgebied beperkt.
De uitbreiding heeft tevens tot gevolg dat de verdere volloop van de Smitschorrepolder zichtbaar begint te worden. Naast de overige geplande uitbreidingen van de zittende tuinders in de Smitschorrepolder is er enkel in de Autrichepolder nog 25 ha.(bruto) grond te koop voor nieuwe kassen. Ook bij dit kavel zijn de aansluitingen voor het distributienet al voorzien.

De werkzaamheden van WarmCO2 op de bouwlocatie beginnen na de zomervakantie 2018 en zullen binnen ca. 3 maanden zijn afgerond. Er worden dan ondergronds warmte en CO2 leidingen gelegd en bovengronds een CO2  en warmte afname station geplaatst met bijbehorende apparatuur. 

In totaal wordt er na de 1e fase (13,5 ha.) van deze uitbreiding (eind 2018) aan 110 ha (netto) duurzame warmte en betrouwbare CO2 geleverd en hiermee wordt optimalisatie van de duurzame energie gerealiseerd.

Door deze uitbreiding wordt er totaal door WarmCO2 in 2019 net zo veel CO2 vermeden als 23.468 huishoudens uitstoten.

 
 
 
 

Koploper hoogwaardige restwarmte en rest CO2